Berken heeft een zeer schone ontbranding waardoor u weinig last heeft van aanslag op uw kachelruit en schoorsteenpijp.

Dit haardhout is geschikt voor zowel kleine kachels als grote haarden. Berken heeft een heerlijke geur en een makkelijke ontbranding. Berkenhout is te herkennen aan zijn lichte witte bast. Het is een ideale houtsoort voor wie weinig of kort stookt, want berkenhout is gemakkelijk aan te krijgen en ontbrandt erg snel.

Het berkenhout is ovengedroogd, heeft hierdoor een vochtigheidspercentage ruim onder de 20% en is na levering direct geschikt om gestookt te worden in uw houtkachel of open haard. Het berkenhout staat daarnaast ook bekend om het oogstrelende vlammenspel, wat zorgt voor erg veel sfeer!

Deze kratten zijn direct te stoken, echter omdat deze kratten weersinvloeden hebben gehad bij de fabrikant zijn deze door het visuele uiterlijk B-keuze geworden. Wilt u eerst foto’s ontvangen? Vraag hier vrijblijvend naar!

Voordelen

Zeer schone verbranding
Gemakkelijk aan te steken
Mooi vlammenspel

Nadelen

Brandt sneller dan eikenhout

 

Advies van de specialisten van Vitalko

Bij het aansteken van het hout raden wij u aan om het hout met de bast op het vuur te leggen. Het hout vat dan snel vlam. Daarnaast raden wij het gebruik van aanmaakblokjes en aanmaakhout aan.

Aanvullende informatie

Houtsoort: Berken

Lengte: 25 cm

Inhoud per krat: ruim 1,8 m3

Palletafmetingen (LxBxH): 120 x 80 x 210

Categorieën ,

Reviews
Een beoordeling toevoegen

Advies nodig over dit product?

Bel of mail met Jasper

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Het is afhankelijk van uw behoefte welk ovengedroogd haardhout het best is.

Elke houtsoort heeft andere eigenschappen. Geeft u de voorkeur aan een zachte houtsoort? Dan raden wij u ovengedroogd berken of elzen haardhout aan. Deze houtsoort heeft een uiterst schone verbranding en een hoog warmterendement. Wanneer u echter op zoek bent naar een houtsoort die uiterst langzaam en geleidelijk brandt, dan is eiken haardhout een goede optie.

Wij leveren enkel gestapeld haardhout. Bij losgestort haardhout zit er meer ruimte tussen de houtblokken dan bij gestapeld haardhout. Wanneer je haardhout opstapelt zit er minder ruimte tussen de blokken. Hierdoor is het verschil te verklaren tussen losgestort en gestapeld haarhout.

Een losgestorte kubieke meter (1 m³) levert na het opstapelen circa 0,65 tot 0,7 m³ gestapelde blokken op.
Drie kubieke meter losgestort (3 m³) haardhout is ongeveer gelijk aan twee kubieke meter gestapeld (2 m³) haardhout. Houd hier rekening mee bij het bestellen van onze voordelige kratten haardhout!

1. Meer hout per kuub (m3)

Haardhout op een pallet is zo efficiënt mogelijk gestapeld. Er zit minder ruimte tussen de blokken dan bij losgestort haardhout. Dat betekent dat je met een kuub gestapeld haardhout veel meer hout in huis haalt, dan met een kuub losgestort haardhout.

2. Voorkom een zere rug

Koop je haardhout op een pallet, dan hoef je dat niet meer zelf in je houtopslag te stapelen. Het haardhout kan bij de bezorging direct op de goede plek gezet worden, dat scheelt een hoop tijd en energie.

3. Hou je oprit schoon

Losgestort haardhout wordt zo van de oplegger op de oprit gestort. Wanneer je de blokken in je houtopslag gestapeld hebt, blijf je zitten met een houtsplinters, snippers en stukken bast. Gestapeld haardhout kan lekker op de pallet blijven liggen.

4. Bespaar ruimte

Voor het bezorgen van onze pallets haardhout is een minimum doorgang van 125 cm nodig. Dat betekent dat het haardhout bijna altijd wel in de tuin past. Zeker onze kleinste pallets gestapeld haardhout zijn heel geschikt voor in de garage.

Het goedkoopste haardhout is het haardhout dat u gratis kunt halen, dat kunnen we u helaas niet bieden. Wij doen er alles aan om de goedkoopste aanbieder te zijn, daarbij leveren we hoge kwaliteit producten en streven naar de beste service voor u.

In vergelijking met de grote online-aanbieders in Nederland van haardhout zijn we bijzonder goedkoop! Zoek niet verder en kom eens in contact met onze persoonlijke manier van werken!

Haardhout kan zowel binnen als buiten opgeslagen worden. Als u het haardhout binnen opslaat dan zal het hout niet meer nat worden maar als u het haardhout buiten opslaat zal het nog verder drogen. U kunt de krat zonder probleem buiten laten staan, wij raden in dit geval wel aan om in ieder geval de bovenkant van de pallet af te dekken zodat er geen regeninval kan ontstaan.

Wanneer u wenst met minimale inspanning een hoop kwalitatief haardhout in huis te hebben tegen scherpe prijzen? Dan bent u bij Vitalko aan het goede adres. Wij doen er alles aan om het beste haardhout te leveren in heel Nederland met de beste service.

Wilt u haardhout kopen en deze thuisbezorgd hebben of gewoon afhalen? Dan bent u bij Vitalko op het juiste adres!

Wij bieden u goedkoop haardhout aan voor iedere klant en bezorgen deze ook nog door geheel Nederland. Overweegt u haardhout te bestellen op internet en bestelt u deze graag bij een partij waar u altijd terecht kunt voor vragen of advies, bestel dan bij Vitalko!

Wij doen er alles aan om onze producten bij u te leveren met de hoogste service en doen elke dag ons uiterste best om producten aan te bieden tegen de laagste prijs. Ook als het gaat om het beantwoorden van uw vragen of het geven van advies staan wij ons mannetje!

Neem gewoon eens contact op met ons team van experts.

Wat maakt Vitalko de beste leverancier voor u?

Levering door heel Nederland

Breed assortiment en ruime keuze

Uw eigen persoonlijk aanspreekpunt

7 dagen per week bereikbaar van 07:00 tot 21:00

Veilig & vertrouwd online bestellen

Iedere dag focus op onze laagste prijs

×

Vragen omtrent je bestelling, levering of producten? Neem contact met ons op

× Hulp nodig?