Bent u op zoek naar een enorme warmtebron? Zoekt u hoge kwaliteit eierkolen?

Dan zijn deze Starcite extraciet eierkolen het product dat u zoekt!
Eierkolen zijn gemaakt van een hoogwaardige antracietgruis in combinatie met een aandeel van 10% aan natuurlijke biomassa. Deze combinatie zorgen voor een product met een lange brandduur en gelijkmatige warmteafgifte.
Starcite kolen ontbranden snel en geeft een extreem hoog thermisch rendement tijdens de eerste 3 uur van de verbranding. Gedurende de eerste 6 uur na de ontsteking produceert Starcite meer warmte dan Antraciet. Van 6 tot 12 uur na de ontsteking zal Starcite minder warmte produceren dan Antraciet om de verwarmingstijd te verlengen, maar de warmte kan worden verhoogd door de ontluchter te openen.
Door zijn aard zullen de afmetingen, kwaliteit en prestaties van Starcite altijd constant zijn.

Voordelen

Lange brandduur

Stinkt minder dan bruinkool

Alternatief voor bruinkool

Nadelen

Niet voor iedere kachel geschikt

Advies van de specialisten van Vitalko

Eierkolen worden overwegend in potkachels of kolenkachels gestookt, de manier van stoken hiervan is vanzelfsprekend.

Steeds vaker worden de eierkolen ook gebruikt in allesbranders of houtkachels, hierin worden ze vaak gestookt in combinatie met hout. Wanneer de eierkolen in combinatie met hout worden gestookt volstaat een schepje eierkolen al, maar indien u langer van deze heerlijke warmte wilt genieten kunt u ervoor kiezen om de kachel te vullen met een goede bodem.

Aanvullende informatie

Gewicht 1 eierkool: 23 gram

Gewicht per zak: 25 kg

Categorieën ,

Reviews
Een beoordeling toevoegen

Advies nodig over dit product?

Bel of mail met Jasper

Contact opnemen

Advies nodig over dit product?

Bel of mail met Jasper

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Eierkolen zijn gemaakt van een hoogwaardige antracietgruis in combinatie met een aandeel van 10% aan natuurlijke biomassa. Deze combinatie zorgen voor een product met een lange brandduur en heerlijke warmteafgifte.

Eierkolen zijn een zeer goed alternatief voor de alom bekende bruinkoolbriketten. De calorische waarde van eierkolen zijn vele malen hoger dan bruinkoolbriketten, bijna eens zoveel. Dit wilt zeggen dat u de helft minder product nog heeft maar ook de helft minder werk heeft.

De verbranding van eierkolen is vele malen schoner dan de verbranding van bruinkoolbriketten. Bruinkoolbriketten kunnen vaak voor een geur zorgen die overlast kan veroorzaken, eierkolen daarentegen ruiken nauwelijks.

Starcite eierkolen ontbranden snel en geeft een extreem hoog thermisch rendement tijdens de eerste 3 uur van de verbranding. Gedurende de eerste 6 uur na de ontsteking produceert Starcite meer warmte dan Antraciet. Van 6 tot 12 uur na de ontsteking zal Starcite minder warmte produceren dan Antraciet om de verwarmingstijd te verlengen, maar de warmte kan worden verhoogd door de ontluchter te openen. Door zijn aard zullen de afmetingen, kwaliteit en prestaties van Starcite altijd constant zijn.

Voor de meeste kachels is dit zeker geen probleem! Van ieder kachel kunnen wij het niet precies zeggen, wij raden aan om contact op te nemen met de fabrikant of verkoper van uw kachel.

Wilt u eierkolen kopen en deze thuisbezorgd hebben of gewoon afhalen? Dan bent u bij Vitalko op het juiste adres!

Wij bieden u goedkope eierkolen aan voor iedere klant en bezorgen deze ook nog door geheel Nederland. Overweegt u eierkolen te bestellen op internet en bestelt u deze graag bij een aanbieder waar u altijd terecht kunt voor vragen of advies, bestel dan bij Vitalko!

Wij doen er alles aan om onze producten bij u te leveren met de hoogste service en doen elke dag ons uiterste best om producten aan te bieden tegen de laagste prijs. Ook als het gaat om het beantwoorden van uw vragen of het geven van advies staan wij ons mannetje!

Neem gewoon eens contact op met ons team van experts.

Wat maakt Vitalko de beste leverancier voor u?

Levering door heel Nederland

Breed assortiment en ruime keuze

Uw eigen persoonlijk aanspreekpunt

7 dagen per week bereikbaar van 07:00 tot 21:00

Veilig & vertrouwd online bestellen

Iedere dag focus op onze laagste prijs

×

Vragen omtrent je bestelling, levering of producten? Neem contact met ons op

× Hulp nodig?