Wilt u verantwoord, duurzaam en met lage kosten stoken? Wilt u ook nog genieten van een heerlijk vuur?

Dan zijn deze RUF briketten het product wat u zoekt!

RUF briketten zijn hoogwaardige rechthoekige blokken die geperst zijn van zaagselafval uit de houtzagerij, dus een duurzaam en circulair product. Speciaal voor u hebben wij de hoogste kwaliteit RUF briketten geselecteerd waarmee u zonder zorgen kunt stoken en stookt u enkel schoon hout.

RUF briketten zijn onder hoge druk machinaal geperst waardoor u met een paar losse briketten al enkele uren uw kachel kunt laten branden. RUF briketten kunnen in alle kachels gestookt worden, vanaf de kleine houtkachel tot aan de grote speksteenkachel.

Voordelen

Zeer schone en langdurige verbranding
Opslag neemt weinig ruimte in beslag
Financieel gezien zeer interessant

Nadelen

Minder sfeervol dan haardhout

Advies van de specialisten van Vitalko

RUF briketten steekt u vrij snel en eenvoudig aan.

Er zijn tal van manieren maar hier leggen we de meest gebruikte manier voor: leg een drietal briketten in een driehoeksvorm in de kachel of openhaard met wat aanmaakhout of aanmaakblokjes ertussenin. Steek vervolgens de aanmaakblokjes of houtjes aan. Zorg dat er genoeg zuurstof bij kan komen zodat er een optimale verbranding kan ontstaan.

Als het eenmaal lekker brandt, kunt u er ook voor kiezen om wat haardhout erbij te leggen. Zo hebt u een ideale mix die nog lang blijft branden.

Aanvullende informatie

Aantal RUF briketten per pak: 12 stuks

Gewicht per pak: 10 kg

Aantal pakken per halve pallet: 48 stuks

Gewicht pallet: 480 kg

Palletafmetingen (LxBxH): 120 x 80 x 150 cm

Categorieën ,

Reviews
Een beoordeling toevoegen

Advies nodig over dit product?

Bel of mail met Jasper

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Voor een vuur dat nog lang blijft smeulen, kiest u voor RUF briketten. RUF briketten zijn hoogwaardige rechthoekige blokken die geperst zijn van zaagselafval uit de houtzagerij, deze briketten van eikenhout.

RUF briketten hebben een hoog rendement. Ze zijn erg geschikt voor kleine houtkachels en speksteenkachels. Ook worden RUF briketten gebruikt ter aanvulling op andere brandstoffen voor in de kachel of openhaard.

U kunt ze bijvoorbeeld goed combineren met openhaardhout dat eenvoudig aan te steken is. Hierbij kunt u denken aan elzenhout of berkenhout. RUF briketten bevatten geen enkele chemische toevoeging!

RUF briketten steekt u als volgt aan: leg een drietal briketten in een driehoeksvorm in de kachel of openhaard met wat aanmaakhout of aanmaakblokjes ertussenin. Steek vervolgens de aanmaakblokjes of houtjes aan. Zorg dat er genoeg zuurstof bij kan komen zodat er een optimale verbranding kan ontstaan.

Als het eenmaal lekker brandt, kunt u er ook voor kiezen om wat haardhout erbij te leggen. Zo hebt u een ideale mix die nog lang blijft branden.

Houtbriketten hebben een laag vochtpercentage van maximaal 5%. Hierdoor zorgen ze voor een hoog rendement.

Houtbriketten zijn een duurzaam product. Het wordt geproduceerd van zaagafval en de asresten welke overblijven zijn een perfecte bemesting voor uw tuin. Houtbriketten branden zeer gelijkmatig. Met het gebruik van houtbriketten voorkom je het ontstaan van vonken en spetters

Deze houtbriketten zijn gemaakt voor 100 % schoon zaagsel/schaafsel van EIKENhout.

Een houtbriket wordt vervaardigd uit zaagsel om tijdens het productieproces onder hoge druk te persen. Door deze persing onder hoge druk (ca. 500bar) blijft de briket één geheel door de van nature aanwezig hars in het hout.

Op deze manier heb je dus geen bindmiddel nodig om het zaagsel tot een briket te persen. Het is dus een fabel dat houtbriketten worden voorzien van lijm om bij elkaar te blijven: de houtbriketten die u bij Vitalko besteld, bestaan voor 100% uit schoon hout.

De aankoop van een pallet RUF briketten is een behoorlijke investering, welke bij de eerste gedachten een ‘duur product’ kan lijken. Echter die gedachten willen wij geheel ontkrachten.
1 pallet RUF briketten (960 kg) staat gelijk aan ca. 4 kuub losgestort haardhout. (afhankelijk van de houtsoort)
Vitalko zegt volmondig; RUF briketten zijn een gebruiksvriendelijk en efficiënte brandstof!

Wilt u RUF briketten kopen en deze thuisbezorgd hebben of gewoon afhalen? Dan bent u bij Vitalko op het juiste adres! Wij bieden u goedkope RUF houtbriketten aan voor iedere klant en bezorgen deze ook nog door geheel Nederland.

Overweegt u RUF briketten te bestellen op internet en bestelt u deze graag bij een partij waar u altijd terecht kunt voor vragen of advies, bestel dan bij Vitalko! Wij doen er alles aan om onze producten bij u te leveren met de hoogste service en doen elke dag ons uiterste best om producten aan te bieden tegen de laagste prijs.

Ook als het gaat om het beantwoorden van uw vragen of het geven van advies staan wij ons mannetje! Neem gewoon eens contact op met ons team van experts.

Wat maakt Vitalko de beste leverancier voor u?

Levering door heel Nederland

Breed assortiment en ruime keuze

Uw eigen persoonlijk aanspreekpunt

7 dagen per week bereikbaar van 07:00 tot 21:00

Veilig & vertrouwd online bestellen

Iedere dag focus op onze laagste prijs

×

Vragen omtrent je bestelling, levering of producten? Neem contact met ons op

× Hulp nodig?