Bent u op zoek naar een nachtbriket met natuurlijke eigenschappen met een lange brandduur? Dan zijn deze boomschorsbriketten uitstekend geschikt voor u!

Schorsbriketten zijn een natuurlijke, hernieuwbare energiebron met unieke eigenschappen om de warmte tot 10 uur vast te houden. Doordat het product meer gloeit dan het verbrand blijft het heel lang in zijn originele vorm en is het verbruik enorm traag. Ideaal om het huis gedurende lange tijd warm te houden.

Schorsbriketten worden gemaakt van de schors van naaldbomen (sparren, dennen). Versnipperd, gedroogd bij hoge temperaturen (boven 700 ° C) en worden zonder bindmiddelen, additieven of lijm onder hoge druk (meer dan 250 Bar) geperst in rechthoekige briketten.

Voordelen

Afkomstig van natuurlijke, hernieuwbare bron
Alternatief voor bruinkoolbriketten
Gloeien zeer lang!

Nadelen

Alleen stoken op boomschorsbriketten is niet mogelijk
Weinig vlammenspel

 

Advies van de specialisten van Vitalko

Op welke manier kan ik boomschorsbriketten in mijn kachel gebruiken?

Deze nachtbriketten zijn bedoelt om uw kachel bij langdurige afwezigheid op temperatuur te houden. Zorg bij het gebruik van nachtbriketten dat u een brandend vuur heeft waar u deze in kunt leggen. Wij adviseren om 1 tot 3 briketten per keer te gebruiken om uw kachel langere tijd op temperatuur te houden.

Aanvullende informatie

Aantal turfbriketten per pak: 12 stuks

Gewicht per pak: 12 kg

Aantal pakken per pallet: 84 stuks

Gewicht pallet: 1008 kg

Palletafmetingen (LxBxH): 120 x 100 x 150

Reviews
Een beoordeling toevoegen

Advies nodig over dit product?

Bel of mail met Jasper

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Zoals als de naam al doet vermoeden zijn nachtbriketten ervoor om jouw kachel ook ’s nachts warm te houden als niemand aanwezig is om te stoken. Nachtbriketten zijn gemaakt van samengeperst boomschors en laat dit nou net het materiaal zijn wat je hierbij kan helpen. De eigenschappen van deze nachtbriketten zijn dat ze een hoge verbrandingswaarde hebben en dat ze gelukkig erg lang gloeien. Dat is namelijk wel net zo fijn beneden komen met een reeds warme kachel.

In deze boomschorsbriketten zit geen chemisch bindmiddel.

Boomschorsbriketten / nachtbriketten vergelijken met haardhout is in principe appels met peren vergelijken, dit komt door het verschillend doel van de briketten. Haardhout heeft als doel om warmte te creëren, nachtbriketten om uw kachel langere tijd op temperatuur te houden.

Kijkend naar de calorische waarde en gewicht van het product is dit een zeer goede schatting;
1 pallet nachtbriketten (1008 kg) staat gelijk aan ca. 4 kuub losgestort haardhout. (afhankelijk van de houtsoort)

Wilt u nachtbriketten kopen en deze thuisbezorgd hebben of gewoon afhalen? Dan bent u bij Vitalko op het juiste adres!

Wij bieden u goedkope nachtbriketten aan voor iedere klant en bezorgen deze ook nog door geheel Nederland. Overweegt u nachtbriketten te bestellen op internet en bestelt u deze graag bij een partij waar u altijd terecht kunt voor vragen of advies, bestel dan bij Vitalko!

Wij doen er alles aan om onze producten bij u te leveren met de hoogste service en doen elke dag ons uiterste best om producten aan te bieden tegen de laagste prijs. Ook als het gaat om het beantwoorden van uw vragen of het geven van advies staan wij ons mannetje!

Neem gewoon eens contact op met ons team van experts.

Wat maakt Vitalko de beste leverancier voor u?

Levering door heel Nederland

Breed assortiment en ruime keuze

Uw eigen persoonlijk aanspreekpunt

7 dagen per week bereikbaar van 07:00 tot 21:00

Veilig & vertrouwd online bestellen

Iedere dag focus op onze laagste prijs

×

Vragen omtrent je bestelling, levering of producten? Neem contact met ons op

× Hulp nodig?